Ricotta pannekake med bringebær
Helgen er rundt hjørner og en av det beste jeg vet er mulighet for å sove litt lengre og har god tid å lager en sent frokost på en lørdags eller sondags morgen, som hele familien kan nyte sammen istedenfor den tidspress vi ellers opplever på hverdagen. Her kommer oppskrift for en sunnere variant av pannekake. Fersk eller frossen bær, jeg har brukt bringebær for dagens oppskrift, kokes lett opp i vann og sukker. Sil ut bær og koke ned saften, vann og sukker til en saus. Pannekake lages med egg, ricotta, melk, yoghurt, sukker, mel, bakepulver og en klype salt, stekt i smør. Som drikke, fersk presset appelsin juice og varm sjokolade til barnet, og for oss voksne en god kopp kaffe og Mimosa. (Bland sammen 50/50 den fersk presset appelsin juice og champagne)
Weekends are better with a brunch – Ricotta pancakes with raspberries
The weekend is just around the corner and one of the best things I know is the possibility to sleep a little longer and have time to make a late breakfast on a Saturday or Sunday morning, that the whole family can enjoy together, rather than the time press we ordinarily experience on weekdays. Here is a recipe for a healthier variety of pancakes. Fresh or frozen berries, for this recipe I have used raspberries, are cooked a little in water and sugar. Drain out the berries and cook down the liquid to a sauce. The pancakes are made with egg, ricotta, milk, yoghurt, sugar, flour, baking powder and a pinch of salt, cooked in butter. As a drink, fresh pressed orange juice and warm chocolate for the kids, and for us adults, a good cup of coffee and Mimosa. (Mix 50/50 of that fresh orange juice and champagne)
FREMGANGSMÅTE
1. Kok opp 1 dl sukker og 1 dl vann. Rør til sukker er smeltet.
2. Tilsett bringebær, fersk eller i frossen tilstand. Forsiktig rør til vannet skifter farge, men bær bur beholder fasongen. Sil bær og avkjøl forteste mulig.
3. Småkoke ned vann, sukker og saften til 50%.
4. Pisk egg med ricotta, melk, yoghurt, 4 ss sukker.
5. Rør forsiktig inn mel, bakepulver og salt.
6. Deigen bur hvile i 30 minutter.
7. Smelt smør på en flat stekepanne. Ha opp litt deig og stek på Begge sider til pannekake er brunet. Fjern.
Servere pannekake med bær og litt saus. Pynt gjerne med litt fersk frukt i skiver og en dryss av melis
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
1 dl sukker +
1 dl mel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Melis
2 egg
Meierier smør
25 ml melk
50 ml yoghurt naturelle
Kjøp:-
2 dl bringebær
2 dl bringebær
1 dl ricotta
Fersk frukt til pynt