Rösti tårn med ruccola, røykelaks og pepperrotkrem
Her kommer en spennende ide for lunsj, brunsj, eller som et forrett til gjester. En imponerende syn og litt utenom det vanlige måten å spiser røykelaks på. Jeg har laget rösti i «lunsj» størrelse med du kan godt laget de mindre til fingermat eller «tapas». Vil du prøve det med barn? Jeg er alltid på jakt etter lur måte å få barn til spiser mer fisk.
Rösti tower with arugula, smoked salmon and horseradish cream
Here comes and exciting idea for lunch, brunch or as a starter for guests. An impressive sight and an unusual way to serve salmon. I made the rösti as “lunch” portions but you can make them in finger food or “tapas” sizes. Would you try this recipe on your kids? I am always hunting for clever ways to get children to eat more fish.
FREMGANGSMÅTE
1. Kok, damp eller micro ovn hele poteteter 5 minutter. Avkjøl.
2. I mellomtiden blend sammen pepperrot, creme fraiche og 4 ss hakket Bladpersille.
3. Grov rasp poteter. Ha i litt salt og bland sammen.
4. Varm en klunk olje i en stekepanne sammen med litt smør.
5. Ha porsjonsstørrelse – et par spiseskje per rösti i varm panne og flat ut med baksiden av skje eller en stekespade. Brun godt før du snu de. De skal være gylden og sprø på begge sidene.
6. Anrett 1 rösti på tallerken. Topp med ruccola og laks. Gjentar med rösti, ruccola og laks, og tilslutt avslutte med en rösti på toppen. Du bør ha minst 3 rösti og to lag med ruccola og laks.
7. Dryss med pepper og salt og servere med en god skje pepperrotkrem på siden
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Oliven olje
Meierier smør
Salt
Pepper
Kjøp:-
800 gram poteter
200 gram ferdig skjært røykelaks
1 dl creme fraiche
Fersk bladpersille
Liten pose ruccola blader
2 ss ferdig pepperrot på tube