Røykt ost og gresskar mini paier
Det er vår! Det betyr høytider for fest, konfirmasjoner, koldtbord og kurv fester. 17 mai er også rett rundt hjørne. Pai er en trofast favoritt og med søte små paier laget i mini muffins form er det begge overraskende og gøy som fingermat. En er ikke nok, med sin delikat fusjon av uvant med balansert smaker. Jeg er gal etter gresskar, etter din første smak, bli dere sikkert det også.
Smoked cheese and pumpkin mini pie’s
It is spring! That means high season for parties, confirmations, buffets and bring a plate parties. 17th May, our National Day is also right around the corner. Pie is honest standby favourite and with sweet small pie’s made in mini muffins forms they are both surprising and fun finger food. One is not enough with their delicate fusion of unusual but balanced tastes. I am crazy after pumpkin, and after your first taste, you will surely be too.


FREMGANGSMÅTE
1. Smuldre hvetemel og smør sammen. Tilsett rømme og elt med litt ekstra mel til en fin deig. Dekk med plastikkfolie og legg i kjøleskap 30 minutter.
2. Skrell gresskar, fjern frø og kutt i biter.
3. Kok gresskar i vann til mykt. Sil. Mos. Du bør ha 1 dl mos.
4. Varm ovn til 180 grader.
5. Skrell løk og finhakk. Finhakk bacon.
6. Riv ost og lett pisk egg.
7. Stek bacon og lok i stekepanne til bacon er sprø.
8. Bland bacon, løk, ost, egg, melk og muskatnøtt sammen med gresskar mos.
9. Kjevle ut deigen med ekstra mel, kutt ut sirkler som passer til muffins form.
10. Stek i ovn 7 minutter eller til lett gylden.
11. Skru opp varmen i ovn til 200 grader.
12. Kutt bacon skiver i tynn strimler ca 5 cm lang.
13. Fordel fyll i paiene. Pynt med strimler bacon
14. Stek 15 minutter.
15. Snu ned varmen igjen til 180 grader og stek 10 minutter til til gylden brun.
16. Stek i ovn 15 minutter til fyll er gylden.
INGREDIENSER
= 24 paier
Hva du bør ha i skapet fra før:-
125 grams meierier smør +
335 grams hvetemel +
1 egg
1/2 ts malt muskatnøtt
Formfett
Kjøp:-
125 ml rømme
3 skiver bacon uten svor
50 ml melk
1 løk
1 dl gresskar
1,5 dl røkt ost – f. eks. fransk Forest
































































































































































































































