Ruccola Chermoulla
Med opprinnelser i Morocco, denne krydder og urter blanding er brukt som smaks tilsetning, preserveringsmiddel eller marinade. Jeg vil heller kaller den Raw Food, for den er rett og slett «rå» på flere måte. Gjennom å tilberede maten så skånsomt som mulig, og uten varmebehandling, du få frem mange viktige næringsstoffer som vi ellers gå glipp av. Mye av maten vi spiser ellers, har gått gjennom lang tilberedning som fjernet både næringsstoffer og smak. Matlaging på en helt ny måte – Rå som salat, Rå som tilbehør til kjøtt eller fisk eller som gjorde i går, Rå smaks tilsetning til gule beter.
Arugula Chermoulla
Originally, from Morocco, this herb and spice mixture is a flavouring, preservative or used as a marinade. I would rather call it Raw Food, because it is rightly “raw” in many ways. By preparing food as simply as possible, and without heating, you bring out the many important nutrients that we otherwise loose. Much of the food we eat has been through long handling which removes both nutrients and taste. Preparation by a new method – Raw as salad, Raw as a side to meat or fish, or as I did yesterday, Raw as an extra flavour sensation to yellow beets.
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell løk og hvitløk. Finhakk løk og press hvitløk.
2. Fin riv skallet av sitron, og press ut saft.
3. Del chili i to på langs og fjern frø. Finhakk.
4. Finhakk ruccola blader.
5. Blend alle ingrediensen sammen og dryss med salt og pepper.
Servere alene som salat eller som tilbehør.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
Maldon Salt
Pepper
2 hvitløksbåt
80 ml olivenolje
Kjøp:-
1/2 rød paprika
1 rød chili
1 små rødløk
1 sitron
1,5 dl ruccola blader