Satay kyllingspyd med burghul salat
Jeg tenke å fortsette grill og sommer tema siden solen skinner her i Bergen! Spyd er utmerket på grill selv om det kan være litt krevende å stå og snu dem hele tiden. Men gevinsten av perfekte stekt spydene er vel verdt innsatsen. En annen mulighet er å steke spydene i ovn. Uansett måten du velge og tilberede de, dagens middag er super enkelt, fort å lager og inneholder alt man trenger til en balansert måltid. Den er mild og langt fra det sterkeste satay oppskrift som finnes og dermed anbefalt til familie middag og på under 30 minutter.
Satay chicken skewers with bulgur wheat salad
I am continuing my grill and summer theme since the sun is still shining here in Bergen! Skewers are perfect for the BBQ even though they can be a bit challenging by having to stand there and turn them the whole time. The rewards of perfectly grilled skewers are well worth the effort. Another possibility is to bake them in the oven. Regardless the method you use to cook them, todays’ recipe is easy, quick and contains all you need for a balanced meal. It is mild and far from the spiciest satay you will find, and as such, is recommended for a family dinner and under 30 minutes.
FREMGANGSMÅTE
- Varm ovn, grill, eller jern plater.
- Kutt kylling i terninger og tråd på trepinner.
- Kok burghul med hensyn til koketid på pakningen som variere.
- Stek eller grill kyllingspyd til gylden. Snu ofte hvis grilling.
- Skrell løk og hakk i biter. Hakk paprika og vårløk.
- Ha en klunk olje i en stekepanne og fres løk, paprika, vårløk og sukkererter til mykt. Tilsett burghul og rør sammen. Dryss med presset saft av halve sitron.
- Del chili i to og fjern frø. Finhakk.
- Varm kokosmelk i en gryte og tilsett peanøttsmør, chili og litt salt. Tilslutt ha i presset saft av halve sitron.
- Hakk cashewnøtter og bladpersille.
- Anrett burghul på tallerken med kyllingspyd. Dryss med hakket cashew, bladpersille og sataysaus.
Pynt gjerne med lime båter
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
2 hvitløksbåter
Salt
4 ss peanøttsmør
Trepinner
Kjøp:-
Kyllinglår filet
Burghul
50 gram Cashew nøtter
Kokosmelk
1 rødløk
3 stang vårløk
Rød paprika
Sukkererter
Bladpersille
1 lime
1 rød chili