Scampi med ananassalsa
I dag er Paul Hogan en kjent skuespiller etter sin hoved rolle i «Crocodile Dundee». Men før han bli hele verdens stjerne, spilte han i en reklame kampanje for «Australian Tourist Board». Kampanje «throw another shrimp on the barbie» (kast en til scampi på grill) var ekstremt vellykket, og bidratt til en vesentlig økningen i turist besøkende til landet. Med en varm klima og avslappet livstil er ute grillen svært brukt. Dagens blogg, scampi, var kokt i en stekepanne med litt olje men kunne like godt bli kastet på grillen. Først lager et marinade av hvitløk, hakket sjalottløk, smør, hakket urter persille, timian og koriander. Scampi skal marineres flere timer i kjøleskap eller 1 timer på rom temperatur. Akkurat før koking, tilsett sitron saft. Salsa er en blanding av hakket ananas, sjalottløk, hvitløk, bringebær, revet sitron skallet, hakket chili, ananas saft, sesamolje, nøtter olje og litt salt. Tusen takk Crocodile Dundee for at du satt Australia, scampi og grill på kartet
Shrimp with pineapple salsa
Today, Paul Hogan is a known actor, famous after his leading role in Crocodile Dundee. However, before his debut as an international star he appeared in an advertising campaign for the Australian Tourist Board. The campaign, “throw another shrimp on the barbie” was extremely successful and was responsible for an increase in tourism for the country. With such a warm climate and a relaxed lifestyle the outdoor BBQ is commonly used. For today’s blog, the shrimp were cooked in a pan with a little oil, but would be just as good on the BBQ. First, make a marinade with garlic, spring onions, butter, fresh chopped herbs – parsley, thyme and coriander. Marinate the shrimp for several hours in the fridge, or for 1 hour at room temperature. Just before cooking, add some lemon juice. The salsa is a combination of chopped pineapple, spring onions, garlic, raspberries, grated lemon rind, chopped chilli, pineapple juice, sesame oil and another nut oil, for example macadamia, walnut or hazelnut and salt. Thankyou Crocodile Dundee for putting Australia, shrimp and the BBQ on the map.

FREMGANGSMÅTE
1. Skrell scampi men beholder halen. Fjern mage streng.
2. Skrell hvitøksbåter, press. Smelt smør. Hakk urter. Press saft fra sitron. Fin hakk sjalottløk.
1. I en bolle, bland sammen halve hvitløk, smør, olje, urtene, og halve mengden sjalottløk. Tilsett hel scampi og marinere for 1 timer på rom temperatur eller 5 timer i kjøleskapet.
1. Skrell ananas og del i biter. Spar saften. Del chili i to og fjern frø. Finhakk chili. Fin rasp huden fra sitron.
2. I en bolle bland sammen ananas, resten av hakket sjallottløk, resten av presset hvitløk, bringebær, revet sitron skallet, chili, ananas saft, sesamolje, nøtter olje og litt salt.
Salsa skal marineres i 4 timer. Akkurat før koking, tilsett sitron saft.
Tråd scampi på trepinner eller lage sommerfugl ved å skjære langs ryggen, tråd halen gjennom hul så scampi er snudd inn ut. Tilsett litt olje i en stekepanne og stek til scampi på begge sider til de akkurat skifte farge.
Anrett spinat blader på tallerken og legg scampi på. Servere med salsa, gjerne et par ekstra koriander blader som pynt eller sitron båter.
INGREDIENSER
= 8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
100 gram Meierier smør
1/2 dl Olivenolje
2 ss sesamolje
2 ss nøtter olje for eksempel valnøtt, hasselnøtt
5 hvitløks båter
Maldon Salt
Pepper
Trepinner
Kjøp:-
16 rå eller frossen scampi
1/2 dl blandet urter, for eksampel persille, timian, koriander
1 fersk sitron
2 sjalottløk
Spinat blader
1 hel ananas
50 gram bringebær
1 rød chili
































































































































































































































