Scampi med hvitløk og oliven
Det er snart helg og det fleste gleder seg til høst ferie. De som har barn på skolen har vel sett frem til nest uke lenge. For noen er det Syden, sol og varmen, men for oss bli det fjells denne gangen, med lang turer og fantastisk frisk luft. Som alltid, ta vi med noe godt å på vei. Dessverre er piknik kurven litt upraktisk å bære på tur og dermed rygg sak er tingen. Det jeg finner av multe, kantareller og tyttebær blir grunnlaget for oppskrifter fremover. Det er ikke helt helg enda og etter en travel dag, er det mat vi må har. Deilig scampi med kalamata oliven og saus av tomater, hvitløk, laurbærblad, oliven olje, hvitvinseddik, salt, pepper og sukker. Stekt i ovn på høy varme for 15 minutter. middag x 5d = 30m. En intelligent hverdags middag laget i 30 minutter. Hvor enkelt er det
Prawns with garlic and olives
It will soon be the weekend and most of us are looking forward to the autumn break. Those with children at school have been looking forward to next week for a while. For some it will be a trip south, to sun and warmth, but for us it will be the mountains this time, with long walks and fantastic fresh air. As always, we will take something good to eat on the way. Unfortunately, a picnic basket is impractical to carry on a hike, so a backpack will be the just the thing we need. What I find of cloudberries, mushrooms and lingonberries will be the basis for recipes in the future. It is not the weekend quite yet and after a busy day, we must have food. Delicious jumbo prawns with Greek Kalamata olives and a sauce of tomatoes, garlic, bay leaves, olive oil, white wine vinegar, salt, pepper and sugar, baked in the oven at a high temperature for 15 minutes. middag x 5d = 30m. Another intelligent every day meal, made in 30 minutes. How easy is that?
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 250 grader.
2. Kok ris i vann.
3. Flå tomater ved å legge de i en bolle og hel over kokkende vann til de sprekker. Skrell og kutt i små terninger.
4. Skrell hvitløk og finhakk. Skrell scampi, behold halen og fjern den svarte rygg strengen.
1. Tilsett olje i en stekepanne og fres tomater, hvitløk og lauberblad. Etter et par minutter, tilsett hvitvinseddik, salt, pepper og sukker.
1. Legg scampi i en ild fast form og hel over tomatsaus. Fordel oliven over. Stek i 15 minutter.
1. Finhakk 3 ss persille blader og dryss over scampi. Servere.
INGREDIENSER
2 kilo pølse
Hva du bør ha i skapet fra før:
50 gram Salt
1 ts Pepper
1 ts Chili pulver
Kjøp:
2 kilo kvernet kjøtt
Svinetarm
1 løk
1 rød chili
4 hvitløks båter
Fersk basilikum
Fersk rosmarin