Scampi med kylling, chili og pasta
redag er den beste dagen i hele uken og vi fortjener å slappe av, kos oss, og nyte en god måltid som ikke kreves så mye. Etter min hektisk uke, jeg i hvert fall trenger å lade batteriene, da resten av helgen se ut til å bli like travelt. Kake baking på lørdags morgen, kake salg i noen timer på lørdags ettermiddag, gjester til middag lørdags kveld, og et full dag med jobbing på sondag. Vinterferie må vel venter til mandagen. Uansett, jeg gleder meg til prøve ut noe nye oppskrifter som bli sikkert delt med dere i bloggen fremover. I mellom tiden, fredag kveld for oss vil være denne lettvint salat med kylling, scampi, lime, frisk koriander og en av mine favoritter – thai chili saus.
Prawns with chicken, chilli and pasta – «thai light»
Friday is the best day of the week and we deserve to relax and enjoy a great meal that does not need too much fuss. After my busy week, I at least need to charge my batteries as the rest of the weekend looks to be just as busy. Cake baking on Saturday morning, cake selling for a few hours on Saturday afternoon, guests for dinner on Saturday night, and a full day working on Sunday. The winter holiday week has to wait until Monday. Regardless, I am looking forward to trying out some new recipes that I will share with in the near future. In the meantime, Friday evening for us will be this easy salad with chicken, prawns, lime, sharp coriander and one of my favourites – thai chilli sauce.
FREMGANGSMÅTE
1. Tynn scampi helst i kjøleskap
2. Kok pasta i vann. Ta hensyn til koketid på pakningen som variere. Ta pasta opp i en sleiv nå klar. Alltid ha litt olje på pasta – det hindre at den henge fast sammen.
3. Kutt kyllingfileter i terninger. Varm et klunk olje i stekepanne eller grill. Tilsett Kylling, dryss med salt og pepper og fres.
4. I mellomtiden skrell scampi men behold skall på halen.
5. Da kylling nærmer seg ferdig brunet tilsett scampi. Scampi ta kun noe minutter og
er klar med en gang de skifte farge. Fjern kylling og scampi fra varmen og sett til side
6. Kutt vårløk i biter ca 1 cm lang. Kutt tomater i halv og fjern frø med et skje. Deretter skjær tomater i båter.
7. Dressing lages ved å blande sammen peanøttolje, sesamolje, soyasaus, chili saus, presset hvitløk, presset saften av 1 lime og 2 ss koriander blader.
8. Tilslutt blend sammen kylling, scampi, kuttet vårløk og tomat, pasta og dressing.
Servere og dryss med mer koriander blader, lime båter, salt og pepper
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
5 ss peanøttolje
1 ss sesamolje
2 ss soyasaus
3 ss søt chilisaus
Kjøp:-
2 kyllingbryst
16 scampi (frossen grønn)
2 vårløk
2 tomater
Fersk koriander
2 fersk lime
2 hvitløks båter
Pasta