Scones med fenalår og rosmarin
Jeg hoppet over frokost i dag, noe jeg pleier ikke å gjøre, og etter en stund på kontoret begynte det å kile i magen. Da var det tid for brunsj. Frem med ingrediensene, inn i ovn, litt mer jobbing i mellomtiden, og plutselig var scones klar. Det duftet deilig fersk rosmarin over hele huset og i kombinasjon med fenalår av vill sau fra Sogn, og en klatt kremost var dette en deilig brunsj. Scones oppskrifter kommer jeg til utforsker mer. Det er uendelig muligheter for begge søt og salt. Gled deg.
Scones with dried lamb and rosemary
I skipped breakfast today, something I do not usually do, and after a while at the office, my stomach began to rumble. It was time for brunch. Out with all the ingredients, in the oven, a bit more work in the meantime, and suddenly the scones were ready. The smell of fresh rosemary was wonderful spreading throughout the house, and in combination with dried lamb of free-range sheep from the Sogn area, and a drop of cream cheese, it was a wonderful brunch. I am going to experiment more with scones recipes. There are so many possibilities for both sweet and salt. Watch this space.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 220 grader.
2. Spray rund form ca. 20 cm diameter med formfett.
3. Finhakk fenalår og 4 ss rosmarin blader
4. Bland sammen mel, bakepulver og smør i en stor bolle. Smule sammen.
5. Tilsett fenalår, rosmarin og melk. Rør om til en klysete deig.
6. Elt deigen med ekstra mel til den er elastisk.
7. Press deigen ut til 2cm tykk og press ut ca 7cm runding.
8. Legg rundingen i form og stek i ovn 20 minutter.
INGREDIENSER
= 8 stor scones
Hva du bør ha i skapet fra for:-
300 gram hvetemel +
2 ts bakepulver
15 gram meierier smør
250 ml melk
formfett
Kjøp:-
Fersk rosmarin
60 gram fenalår skiver