Scones med krem og syltetøy
Nydelig lett scones er et perfekt lett mellommåltid med sin tradisjon fra England. «Tea» er fremdeles servert i «Tea Rooms» i England og andre steder som hører til den. I dag besøkte jeg Port Arthur, i Tasmania. Det var her det verste fangene var sendt fra England i 1800 tallet. Hverdags kost for fangene i de dagene var litt annerledes, og heldigvis var det mulig å få tak i god mel, fersk fløte og søt smakende syltetøy og lager scones for en tradisjons rik ettermiddags snack. De er enkelt å lager og passer perfekt til besøk. Mel, bakepulver, sukker og salt er blandet sammen med smør. Tilsett melk. Gni deigen lett. Kutt i runding og pakk rundinger i en rund form. Bak i ovn på 225 grader i 12 minutter og servere med pisket krem og syltetøy. So very English.
Scones with cream and jam – «Devonshire Tea»
Delicious light scones are a perfect light snack with their tradition from England. Tea is served in Tea Rooms today, in England and other places belonging to it. I visited Port Arthur in Tasmania today. It was here that the worst prisoners were sent from England in the 1800’s. Everyday meals for the prisoners in those days was a little different and luckily it was possible to get a hold of good flour, fresh cream and sweet jam to make a traditional afternoon tea snack. They are easy to make and are perfect for visitors. Flour, baking powder, sugar and salt, mixed with butter. Add milk and kneed lightly. Cut in rounds and pack the rounds into a round form. Bake in the oven at 225 degrees for 12 minutes and serve with whipped cream and jam. So very English.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 225 grader.
2. Mel, sukker, salt blendes sammen i en stor bolle.
3. Kutt smør i små firkanter og smule smør sammen med tørr ingrediensene.
4. Lage et hull i mellom og tilsett melk litt og litt. Bruk slikkepott å rør sammen i en kryss mønstre til blandet.
5. Gni lett med litt ekstra mel og lager et pølse. Kutt i stykke ca 5 cm lang.
6. Dryss mel på en rund form og del rundingen i form.
7. Varm opp litt ekstra melk med et ts smør og pensle toppen av deigen. Evt. Dryss toppen med mel.
8. Bak i ovn 12 minutter. Scones skal være litt brunet. Fjern ferdig scones fra form og dekk med en rent håndkle til avkjøle.
9. Pisk kremfløte. Servere scones med pisket fløte og syltetøy – og en god kopp te eller kaffe.
INGREDIENSER
= ca 9 scones
Hva du bør ha i skapet fra før.-
450 gram hvetemel +
4 ts bakepulver
2 ts sukker
En klype salt
60 gram meierier smør +
375 ml H melk +
Kjøp:-
2 dl kremfløte
Syltetøy (god bringebær eller helst hjemmelaget)