Scones med ost og sennep
Nå er det tid få å være kreativ igjen med matpakkene. Det er krevende å finner på spennende og nye variasjoner, enten for deg selv eller for barnet, hver dag. Jeg har sagt det før, men det som jeg liker med ferie, er at vi slipper nifse pakke, i hvert fall en liten stund. Her finner du noe nytt som du har sikkert ikke tenkte om før. Grov sennep kan bli litt avansert for det minste men det er klart individuelt og hvilken merke du har i skapet. Laget uten gjær, vi sparer tid med heving og smaken er så godt i seg selv vi trenger ikke så mye pålegg med heller. En bra «brød» alternativ til lunsjen eller nå som helst, eller en mellom måltid med ny vri. Som visst på bilde, er bolle servert i min Erik Bagger stål brød skål fra Glass Thomsen. En til favoritt «kan ikke leve uten» kjøkken utstyr.
Scones with cheese and mustard
Now it is time to be creative once again with lunch boxes. It is not easy to find exciting new things, for either yourself, or the kids, every day. I have said it before, but what I really like about holidays, is not having to make lunch boxes for a while. Here you will find something new you probably haven’t thought about before. Seeded mustard can be advanced for the smallest kids but that is individual and depends on the strength and brand you have. Made without yeast, we save time with rising and the taste is so good in it’s self that we don’t need much filling either. A good “bread” alternative to lunch or at any time really, or a snack with a new angle. As shown in my picture, the scones were served in my Danish Erik Bagger steel bread bowl from Glass Thomsen. One more favourite “can not live without” kitchen accessory.

FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 225 grader.
2. Smelt smør.
3. Riv ost.
4. Bland halve smør sammen med grov sennep, Cayennepepper og ost.
5. I en bolle, bland sammen hvetemel, bakepulver halve smeltet smør, og sennep pulver.
Rør inn nok melk til en klysete deig.
6. Dekk steke brett med bakepapir sprayet med formfett.
7. Elt med litt ekstra hvetemel til elastisk. Press deigen ut til ca. 1 1/2 cm tykk lag og kutt ut i ca 7 cm rundinger.
8. Legg rundinger på bakepapir inntil hverandre, og smør med sennep topping.
9. Stek 15 minutter.
INGREDIENSER
= 10 bolle
Hva du bør ha i skapet fra før:-
4 ts bakepulver
1 ts tørr sennep pulver
1/2 ts Cayennepepper
4 ss grov sennep med frø
60 gram meierier smør
500 ml melk ca.
Formfett
Bakepapir
Kjøp:
600 gram hvetemel +
120 gram cheddarost
































































































































































































































