Shepherd’s pai
Det er bra Påske er bare en gang i året. Etter mange dager med for mye av alt, var det godt å kommer hjem igjen til enkel husmannskost, som må aldri undervurderes. Med utgangspunkt i et beger kjøttdeig og poteter, familiens middag var klar med det som er ellers fast inventar, i kjøkkenet. Ikke verst etter en tur hjem fra fjellet med stengte butikkene
Shepherd’s Pie
Luckily, Easter comes only once a year. After several days with too much of everything, it was good to come home again to simple workingman’s food, which should never be under rated. With a packet of mince and potatoes, dinner for the family was made with other ingredients that I always have in the kitchen. Not so bad after the trip home from the mountains and closed supermarkets.

FREMGANGSMÅTE
1. Smuldre hvetemel og smør sammen. Tilsett rømme og elt med litt ekstra mel til en fin deig. Dekk med plastikkfolie og legg i kjøleskap 30 minutter.
2. Skrell poteter og kok i vann. Sil. Mos med litt smør.
3. Skrell løk og finhakk. Finhakk selleri.
4. Ha en klunk olje i en gryte. Tilsett løk, selleri og timian blader. Rør om til løk begynner å bli mykt.
5. Tilsett kjøttdeig. Rør mens kjøttdeig brunes.
6. Tilsett kjøttkraft, worstershiresaus, karri, salt og pepper. Sett på lokk og småkoke.
7. Varm ovn til 180 grader.
8. Kjevle ut deigen med ekstra mel, stor nok til dekke bunn og sidene av en rundt paiform.
9. Stek 10 minutter i ovn.
10. Fyll pai bunn med kjøtt og topp med potetmos og noe klatt smør.
11. Stek i ovn 15 minutter til, til poteter er gylden.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
125 grams meierier smør +
335 grams hvetemel +
Oliven olje
2 ss worstershiresaus
Salt
Pepper
1ts karripulver
Formfett
Kjøp:-
400 gram beger kjøttdeig
125 gram rømme
1 løk
3 selleristang
2 ss fersk timian
Poteter
250 ml kjøttkraft – Jacobs eller terninger.
































































































































































































































