Sitron og pasjonsfrukt terte
Vi nærmere oss adventstiden og det bli en økende fokus på jule bakst og det siv sortene frem til jul. Men alt trenger ikke være søt. Det kan være like godt hvis ikke bedre med en syrlig frisk dessert, særlig til rense vekk den tung smak av jule maten, spesielt hvis tradisjon tilsier Pinnekjøtt som det bli hos oss. Paien jeg skriver om i dag, har jeg laget i årevis og er alltid like vellykket, og passer til alle anledninger. Men, i dag gjorde jeg en ting annerledes og la til 2 pasjonsfrukt. Man kan lekke litt med oppskriften og for en rent sitron pai, doble opp sitron juice og ta ut pasjonsfrukt, eller ta flere pasjonsfrukter og mindre sitron for en søtere variant. Uansett hva du velger, du kan ikke ta feil. Lykke til.
Obs. Bilde vises en liten pai og ikke en stor som oppskriften tilsier. Jeg hadde litt deigen til overs!
Lemon and Passionfruit Tart
We are getting closer to Advent and there will be an increasing focus for Christmas baking in the weeks to come. In Bergen, there is a tradition for baking 7 types of cakes or cookies. However, everything doesn’t need to be sweet. It can be just as good, if not better, with a sour fresh dessert, especially to wash away the heavy taste of Christmas Dinner, even more so if you are having “Pinnekjøtt” (dried lamb ribs) as we have a tradition for in our house. I have made the tart I am writing about today, for many years and it is always just as successful, and works for all occasions. However, today I have done something different and added 2 passionfruit. You can play around with the recipe, and for a lemon tart, double the lemon juice and omit the passionfruit, or add more passionfruit and less lemon for a sweeter variation. Regardless, which variation you choose, you can’t go wrong. Good look.
NB. Photo shows a little tart, not a large one that the recipe indicates. I had a small amount of pie base left over!
FREMGANGSMÅTE
1. Kjør mandlene gjennom kjøkken maskin til en Mel
2. Smule sammen hvetemel, melis, mandel mel, smør og plomme fra en egg.
3. Gni til en fast deig. Legg i kjøleskapet 30 minutter
4. Smør en rundt pai form med ekstra smør.
5. Kjevle ut deigen mellom to lag plastikkfolie til dekke bunn og sidene av formen.
6. Press deigen forsiktig inn i formen
7. Kjøl en gang til i kjøleskap 15 minutter.
8. Varm ovn til 200 grader.
9. Dekk pai form med bakepapir samt bønner eller ris
10. Stek i oven 15 minutter.
11. Skru ned varmen til 180 grader, fjern papir, bønner eller ris og stek 10 minutter til.
12. Lett pisk sammen 5 egg, sukker, saft fra presset sitron, kjøtt fra pasjonsfrukt, og krem. La hvile i 10 minutter. Sil.
13. Forsiktig ha krem opp i pai bunn og stek i ovn 40 Minutter.
INGREDIENSER
= 10 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
185 grams hvetemel
55 grams melis
165 gram fin hvit sukker
30 gram mandel
125 gram meierier smør +
6 egg
Kjøp:
1 sitron
2 pasjonsfrukt
3 dl kremfløte