Sitron og rømmekake
Norsk jordbær er definitivt best i verden. Jeg vil ikke utaler meg om hvor i Norge jordbærene er best, men må nevne at ingenting slå min jordbær fra hagen, i hvert fall i min mening. En enkelt kakeoppskrift kommer godt med på denne årstiden, da den kan nytes i kombinasjon med Norsk jordbær. Kaken er saftig og lett og hvis du vil lager den uten jordbær sesong, er den perfekt til en god kopp kaffe eller te og.
Lemon and Sour cream cake
Norwegian strawberries are definitely best in the world. I will not give my opinion on where in Norway the strawberries are best, but can mention that nothing beats my strawberries from my garden, at least in my opinion. You will appreciate this easy cake recipe at this time of the year, as it is perfect with Norwegian strawberries. The cake is moist and light and if you want to make it outside of the strawberry season, it is perfect with a good cup of coffee or tea too.
FREMGANGSMÅTE
- Forvarm ovn til 170 grader.
- Spray rund kake form med hul med formfett og dekk bunn med bakepapir.
- Fin riv skal fra sitron.
- Pisk smør og sukker til luftig med sitron skal.
- Tilsett eggene en om gangen og pisk godt.
- Rør inni mel, bakepulver, natron og rømme.
- Ha røre i form og stek i ovn ca 90 minutter.
- Avkjøl på rist.
- Servere kake drysset med melis og sammen med fersk jordbær
INGREDIENSER
= Ring form kake til 12 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
500 gram sukker
500 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1ts natron
Formfett
Bakepapir
Kjøp:-
250 gram meierier smør
2 dl rømme
6 egg
Fersk sitron