Sjokolade og rødbete muffins
Mens det er ferie tid for det fleste og et pause fra matpakke og etter skole snacks er det fremdeles lurt med noe tips til enkelt oppskrifter man kan ha med seg i tur saken eller på sjøen. Her kommer akkurat sånn oppskrift. Med denne kan du spiser sjokolade med god samvittighet. Rødbete er proppfull av antioksidanter, full av C-vitaminer og er en viktig kilde til mineraler. Løp og bake. Her er det flere som takke deg for innsatsen og ikke minst ditt eget kropp.
Chocolate and beetroot muffins
Whilst it is holiday time for the most of us, a break from lunch boxes and after school snacks, it is still smart with tips for easy recipes that you can have in your backpack or by the ocean. Here comes exactly one of those recipes. With this one, you can eat chocolate with a good conscience. Beetroot is full of antioxidants, full of C vitamins and is an important source of minerals. Run and bake. Many that will thank you for your efforts, including your own body.
FREMGANGSMÅTE
- Kok rødbete hel i vann til mykt. Det ta minst 60 minutter. Avkjøl og skrell.
- Varm ovn til 220 grader.
- Spray muffins form med formfett.
- Mos rødbete eller bland i et kjøkken maskin med kniver til et puré.
- I en stor bolle bland hvetemel, bakepulver, natron, kakao og sukker sammen.
- Lett pisk egg og rør inn i mel sammen med olje, kulturmelk og rødbete puré.
- Fordel røre mellom muffins form og stek i ovn 25 minutter.
- Avkjøl på rist.
INGREDIENSER
=12 muffins
Hva bør du ha i skapet fra før:-
260 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1ts natron
35 gram kakao
220 gram sukker
2 egg
80 ml rapsolje
Formfett
Kjøp:-
2 stor rødbete
80 ml kulturmelk