Sjømat chowder
Har du en gang vært i San Francisco? Hvis svaret er ja, det er garantert du har tatt turen innom Fisherman’s Wharf og spist en skål chowder i surdeigsbrød. Du sikkert husker også hvor godt det var. Du trenger ikke savner smaken, for San Francisco kommer hjem til deg i min versjon av den berømte rett. Du kan ha opp i alt mulig av sjømat og fersk hvit fisk du kommer på. Det er et mektig suppe som varme godt. Kanskje det er noe å satser på i sommer og – på brygge kanten?
Seafood Chowder
Have you ever been in San Francisco? If your answer is yes, I am sure that you have been down to Fisherman’s Wharf and eaten a bowl of chowder out of a sour dough bread bow. I am sure you also remember how good it was. You no longer have to miss the taste, because San Francisco comes home to you in my version of this famous dish. You can put any combination of seafood or fresh white fish you come across. A heavy soup that warms you up. Perhaps, something to think about in the summer months too – to enjoy beside the sea?
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell løk, hvitløk og gulrot. Finhakk løk, gulrot, paprika, selleri, bacon and press hvitløk.
2. Ha alle grønnsaker, hvitløk og bacon i en stor gryte.
3. Rør om til grønnsakene er mykt. Fjern grønnsaker og legg til siden.
4. I samme gryte varm opp smør. Tilsett hvetemel, kraft og 3 ss hvitvins eddik eller 250 ml hvit vin. Rør fin sammen. Tilsett fløte. Småkoke.
5. Skrell reker. Kutt blekksprut i ringer og torskefilet i terninger. Del kongekrabbe, sjøkreps eller hummer i passelig små biter.
6. Ha grønnsakene tilbake i gryte sammen med mais og ukokt sjømat. La trekke i ca 10 minutter. Tilslutt Ha i kokt sjømat som kongekrabbe, sjøkreps eller hummer og varm gjennom.
Smak til med salt og pepper.
Servere suppe med ristet surdeigsbrød
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
2 hvitløksbåt
Hvitvinseddik (kan erstattes med hvit vin)*
90 gram smør
100 gram hvetemel
Salt
Pepper
Kjøp:-
Torskefilet
Blekksprut
Grønn reker
Kongekrabbe/sjøkreps eller hummer
140 gram bacon uten svor
3 dl kremfløte
1 løk
1 gulrot
1/2 rød paprika
1 stang selleri
150 gram mais
500 ml fiskekraft (Jacobs, hjemmelaget eller terninger)
Surdeigsbrød