Spaghetti med ruccola, chili og sitron
Dette var en overraskelse. Det er lenge siden jeg har spist pasta. Muligens det var påske stemning som fikk meg til å kjøpe sitroner og sitron olivenolje. Det er gul overalt i butikkene, og noen sitroner og en bunt påske lilje var et sunnere valg en påske sjokolade. Den retten er lett og smake sol og Middelhavet. Man kjenner den frisk sitron som harmonisere med varmen fra chili. Skal du til fjells i Påske? Lag den og late som du er i Italia, hvis bare for en måltid.
Spaghetti with arugula, chilli and lemon
Now this was a surprise. It has been a while since I have eaten pasta. Perhaps, it was Easter approaching, that made me buy lemons and lemon infused olive oil. There is yellow everywhere in the shops, and a few lemons and a bunch of daffodils was a much healthier choice than an Easter chocolate. This dish is light and tastes of the sun and the Mediterranean. You can recognise the fresh lemon, which harmonises with the warmth of the chili. Are you going skiing at Easter? Make this and pretend that you are in Italy, if only for one meal.
FREMGANGSMÅTE
1. Kok pasta i vann. Ta hensyn til koketid på pakningen som variere. Ta penne opp i en sleiv nå klar. Alltid ha litt olje på pasta – det hindre at den henge fast sammen.
2. Del chili i to. Bruk frø hvis du liker ekstra varmen. Finhakk.
3. Varm olje i en panne og tilsett chili. Varm opp for ca. 8 minutter til den er varm men ikke koke.
4. Fin riv parmesan. Fin riv huden fra halve sitron.
5. Ha ferdig spaghetti med olje og ruccola. Bland sammen. Dryss med Maldon Salt, Pepper, parmesan og sitron skal.
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Maldon Salt
Pepper
Kjøp:-
375 gram spaghetti
80 ml sitron olivenolje
1 rød chili
80 gram pose ruccola blader
1 sitron
Fersk parmesan