Spaghetti med tomat saus og bacon
Hjem hos oss er det ikke ofte pasta på bordet. Min kjære mann sier han ikke like det, som er nesten umulig hvis du spor meg. Med en gang han er ikke hjemme til middag, oss jentene i huset få bestemmer, og et eller annet pasta rett er det vi oftest lande på, helst med et tung deilig krem saus. Men vi passer og teller og noen ganger er det like god med et lettere saus, særlig hvis vi ligger litt bak skjema og spise sent. Hva kan være bedre enn en hjemmelaget tomat saus? Se for deg, en eldre italiensk dame på kjøkkenet med sin hemmelig arvet oppskrift, og hvor godt den ville duftet? Dette er min variasjon av «fast food». Hele måltid lages i kun den tiden det ta for spagettien å koke. Saus er laget av løk, hvitløk, hakkede tomater, salt og pepper. Men, tilsett en liten squash kuttet i biter, et klunk Balsamico og et skje med sukker og du har et sundt saus med et vri. Nøkkelen er også stekt bacon, en god fersk parmesan ost i stor stykker, gjerne bruk ostehøvel, og fersk revet basilikum. Er ikke det en intelligent middag? «middag x 5d = 30m»
Spaghetti with tomato sauce and bacon
At our place, you will not often find pasta on the table. My dear husband says that he does not like it, which is nearly impossible if you ask me. When he is not home for dinner, us girls in the house get to choose, and it is often a pasta dish that we agree on, usually with a heavy cream sauce. However, we are careful and we count, and it is often just as good with a lighter sauce, especially when we eat late. What could be better than a homemade tomato sauce? Imagine, an elderly Italian woman in her kitchen with her secret recipe, handed down from generations, and how great it would have smelt. This is my version of “fast food”. The entire meal is made in the time that it takes to cook the spaghetti. The sauce is garlic, onions, chopped tomatoes, salt and pepper. Add a small zucchini cut in pieces, a dash of Balsamic vinegar and a spoon of sugar, and you have a healthy sauce with an angle. The key is also cooked bacon, a good fresh parmesan cheese cut in larger pieces, I use a Norwegian cheese slicer, and freshly torn basil. Now isn’t that an intelligent dinner? “middag x 5d = 30m”
FREMGANGSMÅTE
1. Kok spaghetti i vann. Ta hensyn til koketid på pakningen som variere.
Ta spaghetti opp i en sleiv nå klar. Alltid ha litt olje på pasta – det hindre at den henge fast sammen.
2. Kutt bacon i terninger og brun i stekepanne. Legg til siden.
3. Skrell løk og hvitløk og finhakk. Kutt squash i små terninger
4. I samme stekepanne, stek løk og hvitløk til mykt. Tilsett squash og boks tomater. Krydre med salt og pepper. La småkoke med lokk i 10 minutter.
5. Tilsett balsamico og sukker.
Servere sausen over spaghetti. Topp med bacon biter, litt revet basilikum blader og parmesan.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Maldon Salt
Pepper
2 ss balsamico eddik
1 ts sukker
Kjøp:-
250 gram pakk bacon uten svor
Fersk parmesan ost
1 løk
2 hvitløks båter
1/2 squash
1 boks hermetisk hakket tomater
Spaghetti