Spaghettini Marinara
Litt uvanlig påske rett men hvorfor ikke. Er det regler, eller skal vi gå for det vi har lyst på? På høyfjell i påske ferie var det sjømat som fristet, og sjømat var det. En snadder og mettende måltid etter en dag på ski. Karbohydrater i pasta gi deg energien man trenger for aktivitet, men hvis du heller planlegger et påske uten mosjon, det best at du glem det.
Spaghettini Marinara
An unusual Easter dinner, but why not. Are there rules, or should we just go with what we feel like? In the high mountains during our Easter break, seafood appealed, so seafood it was. A delicious and filling dinner after a day skiing. Carbohydrates in pasta give you the energy you need for physical activities, however, if you are planning an Easter without motion, it is for your own good that you forget it.
FREMGANGSMÅTE
1. Kok spaghettini i vann. Ta hensyn til koketid på pakningen som variere. Sil. Alltid ha litt olje på pasta – det hindre at den henge fast sammen.
2. Skrell hvitløk og løk. Hakk løk og finhakk hvitløk.
3. Varm et klunk olivenolje i en gryte. Tilsett løkk og hvitøk og fres til løkk er mykt.
4. Ha i boks tomater, basilikum. Oregano, timian, sukker, salt og pepper.
5. Ha kokende vann over tomater. Skrell tomater da huden sprekker. Hakk.
6. Finhakk chili. Med eller uten frø avhengig om hvor «hot» du liker det.
7. Tilsett tomater, chili, kajennepepper og chili i gryte. Småkoke.
8. Skrell reker. Kutt blekksprut i ringer. Del kamskjell i to på langs. Kutt torsk i biter.
9. Varm opp en klunk olivenolje i en stekepanne. Stek sjømat til reker skifte farge og resten av sjømat er gylden. Krydre med salt og pepper.
10. Bland sammen spaghettini, tomatsaus og sjømat og servere med klør på toppen, et dryss
Salt og pepper og hakket bladpersille.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
4 hvitløksbåter
1 ts sukker
Salt
Pepper
1 ts tørket basilikum
1 ts oregano
1 ts timian
1 ts kajennepepper
1 ts chili pulver
Olivenolje
Kjøp:-
1 pakk spaghettini
1 løk
4 tomater
1 boks hakkede tomater
1 rød chili
Bladpersille
2 torskefilet
100 gram grønn reker
100 gram kamskjell
1 hel blekksprut
Krabbe eller hummer klør