Spicy kjøttboller med tomatsaus dipp
Norge er vil etter Tapas. Sikkert fordi vi reise så mye på Syden turer. Som med det fleste ting, Tapas er ikke bare Tapas, og hvis du har vært i Barcelona du vil forstår godt hva jeg mener. Min alle favoritt i Barcelona er Quimet i Quimet som er muligens verdens beste. Her lærte jeg en av mine signatur retter – laks med honning trøffel soya. Beklager, men den oppskrift er hemmelig! Ellers den eneste sted å spiser formiddags tapas er El Quim de la Boqueria. Midt på markedet på Las Ramblas og midt opp i alt kaoset, men et bedre stemning finnes ikke. Kjøttboller er et utmerket tapas rett. Hvis du skal lager til mange legge boller på et stekebrett med formfett og stek i ovn. Det er mye fortere enn i stekepanne. Min oppskrift er med dypping saus, men etter boller og sausen er kokt for seg gå det fint annen og blander de sammen.
Spicy meatballs with tomato sauce dip
Norway has gone crazy after Tapas. Perhaps because we travel so much south. As with most things, Tapas is not just Tapas, and if you have been in Barcelona you will understand what I mean. My favourite in Barcelona is Quimet I Quimet, which is arguably the best in the world. It was here that I learnt my signature dish – salmon with honey truffle soya. Sorry, but that recipe is secret! Otherwise, the only other place to eat morning Tapas is El Quim de la Boqueria. Right in the middle of the market on Las Ramblas and in the middle of the chaos, but you will not find a better atmosphere. Meatballs are a great Tapas dish. If you are making them in bulk, lay the balls on a sprayed oven tray and bake in the oven. It is much faster than frying them. My recipe is with a dipping sauce, but after the meatballs and the sauce are made, it is fine to mix them together.
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell løk og hakk i små biter. Hakk 1 ss rosmarin.
2. Hent frem en bolle og hell i kjøttdeig, brød plukket i små biter, egg
2 ss oregano, 1 ts chili pulver, paprika, sennep, rosmarin,1 ss olivenolje, salt og pepper
3. Bland sammen alt med fingene
4. Varm 3 ss olje i en stekepanne.
5. Lage små kjøttbolle med fingene eller skje og stek i olje til gylden brun. Snu ofte
Saus:-
1. Varm opp 2 ss olivenolje i en kjele.
2. Tilsett presset hvitløk, knust chili, 2 ts oregano, tørket timian, tørket basilikum,
hakket tomater, rødvinseddik, never basilikum, salt, pepper og sukker. Kok opp.
3. Kjør saus gjennom et kjøkken maskin eller stav mikser
Pynt med ekstra basilikum blader, salt og pepper.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva bør du ha i skapet fra før:-
2 skiver brød
1 egg
1 ts dijonsennep
4 ts tørket oregano
2ts tørket basilikum
2ts tørket timian
2ts chili pulver
1 rød tørket chili
1 ts paprika pulver
Maldon Salt
Pepper
1 ts sukker
Olivenolje
1 ss Rødvinseddik
Kjøp:-
400 gram kjøttdeig
1 løk
2 båt hvitløk
1 ss Fersk rosmarin
Fersk basilikum
2 bokser hakket hermetisk tomater med smak – basilikum og chili