Sprøstekt torsk med skordalia
Fersk torsk til frokost, lunsj og middag, eller, så ofte som mulig i sesongen, og mens vi få tak i det, til en grei pris. Jeg er glad i smaker fra Middelhavet og med fersk rosmarin og hvitløk, denne retten treffe akkurat. Nå du bake hvitløk med sin skallet på, du får et søtere og mer delikat smak. 2 hel hvitløks fedd kan høres heftig ut men det er overraskende appetittlig.
Crisp skinned Norwegian Cod with skordalia
Fresh cod for breakfast, lunch and dinner, or as often as possible whilst it is in season, and whilst we can get a hold of it, for a reasonable price. I love the tastes of the Mediterranean, and with fresh rosemary and garlic, this hits the spot. When you bake garlic with its skin on, you get a sweeter and more delicate taste. Two whole garlic knobs sounds heavy but it is surprisingly mild and appetising.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 220 grader.
2. Ikke skrell hvitløks fedd og dekk med aluminiums folie.
3. Legg poteter og hvitløk på en stekebrett og stek til poteter er mykt. ca 30 minutter.
4. Skrell ekstra 4 hvitløks båter og kutt i fin strimler.
5. Varm ca. 60 ml olivenolje i en gryte. Tilsett hvitløk og 4 ss rosmarin blader. Kok Til hvitløk skifte farge. Fjern fra varmen og legg til siden mens det trekke.
6. Dekk torsk med hvetemel krydret med salt og pepper.
7. Ha et par skjeer rosmarin olje i en stekepanne og stek torsk skinn siden ned til gylden. Snu en gang, brun på motsatt side. Legg til siden.
8. Skrell kokt poteter og press ristet hvitløk ut av skallet. Mos med litt melk, dryss oliven olje, Saft av halve presset sitron, raspet skal av halve sitron og ca 140 gram gresk yoghurt.
9. Anrett skordalia på tallerken og topp med torsk. Dryss med rosmarin olje.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
4 ss hvetemel
Maldon Salt
Pepper
Melk
Oliven olje
Aluminiums folie
Kjøp:-
4 fersk torskefilet med skinn på den ene siden
2 hele fedd hvitløk +
600 gram poteter
1 sitron
Fersk rosmarin
140 gram gresk yoghurt