Steinbit innbakt i serranoskinke med rotgrønnsaker
Er det meg eller har den uken gått ekstremt fort? Det er torsdag allerede og kanskje tid for planlegging helgens meny og en spennende middag sammen med noen du er glad i. Jeg har middagstips! Servis Vera Wang, Wedgewood, Spode, Freemoverdesign, Villeroy Boch fra Glass Thomsen.
Norwegian Catfish baked in serrano ham with root vegetables
Is it just me or has this week gone extremely quickly? It is already Thursday and perhaps time to plan the weekend’s menu and an exciting dinner together with someone you love. I have the recipe! Table is Vera Wang, Wedgewood, Spode, Freemoverdesign, Villeroy Boch from Glass Thomsen.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 200 grader.
2. Skrell gulrot, sellerirot og pastinakk. Kutt i jevn stor biter.
3. Del hel hvitløk i to. Ikke skrell.
4. Ha kuttet grønnsaker og hvitløk i en ild fast. Dryss med en god klunk
Oliven olje, salt og pepper.
5. Bak i ovn 20 – 30 minutter avhengig om størrelsen. Test med kniv.
6. Skrell rødløk og kutt i tynn skiver
7. Ha brun farin i en kjele og tilsatt rødløk. Rør om over varmen til farin smelter.
Tilsett 2 dl. Husholdningssaft og evt. 1 dl rødvin. Småkoke uten lokk til væske er
Redusert og du ha en marmelade artig konsistens.
8. Dekk hver filet med serrano skinke og sikre med trepinner.
9. Varm 2 ss smør i en stekepanne og stek fisk på begge sider til gylden.
10. Snu ned varmen i ovn til 120 grader. Legg fisk på toppen av grønnsakene og dekk
med aluminiums folie.
Bak 20minutter videre til fisken er gjennomkokt.
11. Fjern hvitløk.
Anrett tallerken med rødløk marmelade, røt grønnsakene og topp med fisk.
Pynt med et par kvist fersk timian
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør har i skapet fra før:-
Meierier smør
Oliven olje
Maldon Salt
Pepper
50 gram brun farin
Husholdningssaft
Rød vin*(kan utelates)
Cocktail pinner
Aluminiums folie
Kjøp:-
Steinbit filet
Pack serranoskinke skiver
2 gulrot
1 sellerirot
1 stor pastinakk
Fersk timian
1 hel hvitløksfedd
2 stor rødløk