Steinbit med kremet spinat og oliventapenade
middag x 5d = 30m. Endelig hjem, sliten og trøtt, fremdeles mye på agenda i kveld. Hva hadde jeg planlagt til middag? Steinbit. Men hva til? Steinbit er et fisk som er fast i kjøtt, litt skarp i smak og som krever et kraftig saus. Jeg hadde aldri prøvd svart oliven med fisk før, men det hørtes ut som et god plan. En pose spinat bli til en kremte spinat som ga balanse i smaken og ikke minst var ekstremt fargerik. Jeg tilførte enda litt mer farge med Royal Copenhagen fra Glass Thomsen.
Catfish with creamy spinach and tapenade
middag x 5d = 30m. Home at last, tired and with still a lot on the evening agenda. What was on the menu for dinner? Catfish. What did I have to go with it? Catfish has both a firm consistency and tastes quite strong, requiring a heavy sauce. I had never tried black olives with fish before, but it sounded like a good plan. A bag of spinach leaves turned into creamy spinach and gave balance to the flavours, not to mention it was extremely colourful. I added more colour with Royal Copenhagen from Glass Thomsen.
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell poteter og kok i vann.
2. Del purre i to på langs og vask godt. Kutt i skiver.
3. Skrell hvitløk og finhakk.
4. Smelt smør i en stor gryte. Tilsett purre og halve hvitløk. Fres til den dufte. Tilsett spinat. Rør av og til. Fjern fra plate nå spinat er mykt.
5. Sil halve glass oliven og halve glass kapers.
6. I en kjøkken maskin eller stav mikser, blend sammen resten av hvitløk med oliven, kapers, Saften av halve presset sitron, en klype salt og en god klunk oliven olje. Blend til en paste.
Evt. tilsett litt mer olje hvis blanding er tørr og tykk. Sett til siden.
7. Krydre steinbit med salt og pepper på begge side. Ha en klunk olje i en stekepanne eller en jern plate. Grill ca 5 minutter på begge sider, avhengig om tykkelse på filet. Fisk skal
være gylden. Hvil.
8. Sil poteter og tilsett i spinat med litt salt og pepper. Mos gjerne med stavmikser til du få en fin konsistens. Anrett tallerken med spinat, topp med steinbit og tilslutt en god skje tapenade. Bilde vises fisk pyntet med en kvist rosmarin.
INGREDIENSER
= 2 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
4 poteter
4 hvitløksbåter
1dl kremfløte
50 gram meierier smør
Salt
Pepper
Olivenolje
Kjøp:-
4 steinbitfilet
1/4 purre
1 pose baby spinat blader
1 sitron
1 glass svart gresk kalamata oliven uten sten
1 glass kapers