Stekt laks med tropisk byggrynsalat
Det var Fårikål til middag i går, men er det så spennende å skriver om? Det fleste elsker det og gleder seg til årets lam kommer på butikken. Den er utrolig godt, men alle kan det – det er verdens enkleste middag. Jeg må bare husker å sjekke vann mengde av og til. I dag skrever jeg heller om, en lett og sundt laks retter med byggryn. Kok byggryn i vann som ris. Stek laks i panne på begge sider. Pensle en side med Hoisin saus og legg til hvile med litt hakket rødløk, chili, ingefær og koriander blader under aluminiums folie. Kutt en avokado og mango i biter og bland sammen med hakket rødløk, chili, ingefær og koriander blader. Press saft fra en lime på salat, dryss med salt og pepper og tilsett byggryn og blande godt. Ferdig arbeid. En til middag x 5 d = 30m. Intelligent middag for en hverdag i 30 minutter.
Salmon with tropical barley salad
It was lamb and cabbage for dinner last night, but is that so exciting to write about? Most of us love it and look forward to when the season’s lamb arrives in the shops. It is really good, but everyone can make it – it is the world’s easiest meal. I only need to remember to check the amount of water in the pan during the cooking. Today, I would rather write about a light and healthy salmon dish with barley. You cook the barley in water the same way as rice. Brown the salmon on both sides. Brush one side with Hoisin sauce and lay to rest with a little chopped red onion, chili, ginger and coriander leaves under aluminium foil. Cut an avocado and mango in small cubes and mix together with more chopped red onion, chili, ginger and coriander. Press over the juice from a lime, add salt, pepper and the barley and mix well. Finished. One more middag x 5d = 30m. An intelligent everyday dinner in 30 minutes.
FREMGANGSMÅTE
1. Kok byggryn i vann. Sil.
2. Skrell rødløk. Del chili i to og fjern frø. Skrell ingefær. Finhakk rødløk, chili og ingefær og et par never koriander.
3. Kok laksefilet i en stekepanne på begge sider til brunet. Fjern og legg på et fat til hvile. Dryss med hoisin saus og halvparten av rødløk, chili, ingefær og koriander. Dekk med aluminiums folie.
4. Skrell mango og avokado og kutt i små biter. I en bolle bland sammen mango, Avokado, presset saft av lime, resten av rødløk, chili, ingefær og koriander.
Tilsett byggryn, salt og pepper.
Servere byggryn salat sammen med laksefilet
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Maldon Salt
Pepper
Aluminiums folie
Kjøp:-
8 små lakesfilet
200 gram byggryn
4 ss Hoisin saus
1 rødløk
1 rød chili
4 cm lang stykke fersk ingefær
1/2 avokado
1/2 mango
1 lime
Fersk koriander blader