Sukkerbrød
Feiring er ikke komplett uten kake, og jeg føler at vi virkelig har noe å feire i dag med lansering av min nye webside. Samtidig avslutte jeg 17 mai oppskrifter med min feil fri sukkerbrød som ja, vi elsker. Jeg dynket kake med ananas saft, og har fylt den med bringebær syltetøy, fersk pisket krem og skiver jordbær. Jeg har brukt en 50/50 blanding av ferdig fondant og marsipan til lokk og pynt. Til lage en åpning på toppen av kake som jeg har fylt med fersk bær, du klipp en sirkel av dobbelt matpapir samme størrelse som du ønsker åpning. Legg papir midt på kake før du legge på lokk. Skjær sirkel i snipper med et skarp kniv og rull marsipansnippene mot kanten. Fjern papiret forsiktig.
Sugarbread
Parties are not complete without cake, and I feel that we really have something to celebrate today with the launching of my new website. At the same time, I am ending the 17 May recipe series, with my fail free cake recipe. Yes, we all love it. I have moistened the cake with pineapple cordial and filled it with raspberry jam, fresh whipped cream and slices of strawberry. I used a 50/50 mix of readymade fondant and marzipan for the icing and decorations. To make the opening at the top of the cake that I filled with berries, cut a circle of double paper the same size, as you want the opening. Place the paper circle in the middle of the cake before you place the icing. Cut the circle in snippets with a sharp knife and roll the snippets out toward the edge. Carefully remove the paper.
FREMGANGSMÅTE
- Varm ovn til 180 grader.
- Dekk bunn av en rund form ca 20 cm diameter med papir
- Egg bør være rom temperert.
- Pisk sammen egg og sukker til eggedosis på høy hastighet i ca 15 minutter.
- Forsiktig rør inn mel, vaniljesukker og bakepulver med slikkepott.
- Ha rører jevn inn i kake form. Smør litt av røren opp langs kantene. Da unngår du at kaken
bli ikke høyere på midten enn langs kantene.
- Stek 30 minutter. Sjekk at den er ferdig med et kake nål.
- Avkjøl kake helt før du fjerne form og evt. skjære i den.
Jeg fryse kake ned ca. 40 minutter, da er det lettere å skjære horisontalt.
- Sukkerbrød kuttes i tre lag horisontalt.
- Dynke kake med brus eller saft. Fordel pisket kremfløte mellom hver lag, og evt. syltetøy
og eller fersk bær.
INGREDIENSER
= 12 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
100 gram sukker
120 gram hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Bakepapir
Kjøp:-
5 egg