Superbra Tomat og basilikum Risotto med kylling
middag x 5d = 30m, midt i uken, alle er sulten, sliten og har dårlig tid. Det kan være flere slike hverdagene i en uke, med rett og slett, lite tid og krefter til mer enn en fort middag, laget i underkant av 30 minutter. Maten kan uansett, bli laget fra bunn av, smake og inneholder alt de viktig elementer vi trenger. Den er en vinner for barnefamilie. Det gjøre ingenting at noe dager serveres det en enklere middag, den stund rundt middagsbord da hele familien samles en gang for dagen, er svært viktig og verdifull. I vinterens mørke tider vi tenner lys, peis og vi kose oss med et bord setting fra Royal Copenhagen og Glass Thomsen.
Tomato and basil risotto with chicken mince «Italian light»
middag x 5d = 30m, it’s the middle of the week, everyone is hungry, tired and are short on time. There can be several of these every days in a week with no time or energy for anything else than a quick dinner, made under 30 minutes. The meal can nevertheless, be made from scratch, taste great and contain all the important elements we need. This is a winner for families with children. It does not matter that sometimes there is a simpler dinner on the table. The time around the dinner table where the whole family sits together once a day, is really important and precious. In the winter’s dark, we light candles, the fireplace and we enjoy the table with porcelain from Royal Copenhagen and Glass Thomsen.
FREMGANGSMÅTE
1. Kok risotto i vann. Det skal alltid være litt veske og må ikke tørke helt ut.
2. Skrell sjalottløk og hvitløk. Finhakk.
3. Varm et klunk olje i et stekepanne og fres sjalottløk noe minutter. Tilsett kyllingdeig
og kok gjennom.
4. Varm grill element i stekeovn. Legg Cherry tomater i en ild fast form. Dryss med litt Olje og salt. Grill rett under element ca 5 minutter til tomatene er gylden og har begynt
å sprekke.
5. Press hvitløks båter i kokt risotto sammen med tomatpure. Ror godt sammen og smak til med salt og pepper. Tilslutt, tilsett kokt kylling og bland sammen.
6. Servere risotto med grillet Cherrytomater og en god håndfull ruccola blader. Gjerne også dryss med hakket blad persille og rivet parmesan.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Olivenolje
Maldon Salt
Pepper
2 hvitløksbåter
1 sjalottløk
Parmesan ost
Kjøp:-
1 pose Superbra risotto – tomat og basilikum smak
1 små hermetisk boks tomatpure
400 gram kyllingdeig
1 beger Cherrytomater
Bladpersille