Svinekoteletter med erterpure
Jeg er glad i svinekjøtt og bruke det ofte i hverdagen. Nakkekotteleter er så god, enten på grill i sommer, i ovn eller på stekepanne. Det er noe med fettet som gi den ekstra smak og holder kjøttet saftig. Vanlig koteletter er i min mening litt tørre. Røykt eller ferdig marinert bruke jeg aldri. Marinering er veldig godt for alt slags kjøtt, men marinaden bur vi lage selv. Jeg gjøre det i hvert fall. For en hverdags middag en nakkekottelet, krydret med salt og pepper og brunet i stekepanne er billig og greit, smaker, og i kort tid er fiks ferdig. Vi hadde nye vri til tilbehør i går kveld da jeg kom på en grov erter puré. Erter er nydelig og er den eneste grønnsak jeg kjøpe frossen. Minst en pakk på enhver tid har jeg i fryseboksen, i tilfelle. Erter pure var laget på følgende måte – fres vårløk i smør, tilsett frossen erter, kylling buljong, salt, pepper, persille og mynte. Kjør alt sammen gjennom stav mikser og tilsett noe dråper fersk sitron. Så frisk i begge farge og smak.
Pork Chops with pea purèe
I really like pork, and use it often during the week. The neck chop is so good, either BBQ’d in summer, in the oven or in a frying pan. The fat gives it extra taste and keeps the meat juicy. That is just the way it is. Regular cuts are in my opinion a bit dry and I never buy smoked or shop marinated pork. For a weekday dinner, neck chops with salt and pepper and browned in a frying pan are cheap, good, and tasty, and in a short time are ready. We had a new twist on the accompaniments’ last evening when I came upon a new chunky mashed pea recipe. Peas are yummy and the only vegetable that I buy frozen. You can find at least one packet in my freezer at any one time, just in case. This pea mash was made in the following way – fry up a shallot with butter, add frozen peas, chicken stock, salt, pepper, parsley and mint. Blend it into a chunky purée with a kitchen machine before adding a few drops of freshly squeezed lemon juice. It is so fresh, in both colour and taste.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 200 grader.
2. Skrell poteter og hvitløk. Skjær i fin skiver. Press hvitløk.
3. Varm melk og 2 dl fløte i en gryte. Tilsett 4 kvist timian, salt, pepper og kuttet poteter og hvitløk. Kok i 10 minutter til grønnsaker mykne.
1. Riv parmesan og ost. Legg halvparten opp i gryten sammen med potetene og rør.
1. Ha poteter og fløten i en ild fast form, dryss med ekstra ost og stek i ovn 15 minutter
1. Krydre svine godt med salt og pepper på begge side.
2. Varm litt smør i en stekepanne, tilsett svine og brun godt på begge side.
3. Kutt vårløk i skiver.
4. I en annen panne, smelt 1 ss smør. Tilsett vårløk og fres. Tilsett erter i frossen tilstand med kylling buljong og 1/2 dl vann. Småkok
5. Fin hakk 2 ss begge mynte og persille blader. Kjør mynte og persille sammen med erter i en stavmikser til en grov mos.
6. Ta tilbake i panne og hold varm. Tilsett 2 ss presset sitron juice, salt og pepper
Anlegg erterpurè på tallerken og topp med svinekoteletter. Servere med gratinert poteter.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Maldon salt
Pepper
Kylling buljong terning
1 vårløk
2 hvitløksbåter
Meierier smør
3 dl melk
2 dl kremfløte
50 gram parmesan ost
50 gram ost
Kjøp:-
4 gode nakke koteletter av svin
2 pakk frossen erter (ca 500 gram)
Fersk persille
Fersk mynte
Fersk timian
1 sitron
poteter