Syrlig sitron og lime marmalade
I går jeg skrev om hjemmelaget brød og duften som mote familien om morgen. Det er en marmalade jeg lager som passer helt utmerket til en skiver brød til frokost. Den er syrlig, sur og kjempe godt. Det er vanskelig å få tak i sur appelsiner i Norge som de «Seville» type fra Spania. Kumquat – små appelsiner du kan kjøpe her er en bra alternativ men de er dyrt og krevende til skrelle og kutte, på grunn at de er så liten. Det beste blandingen jeg kom på var sitron og lime sammen. Begge finnes hele året og er rimelig. Det er en utmerket gave som alle vil sette pris på.
Sour lemon and lime marmelade
Yesterday, I wrote about homemade bread and that lovely smell that meets the family in the morning. I make a marmalade that is perfect with a slice of bread at breakfast. It is bitter, sour and delicious. It is difficult to get a hold of sour oranges like the “Seville” type from Spain in Norway. Cumquats – small oranges are available and a good alternative, however they are expensive and difficult to peel and cut due to them being so small. The best mixture I came upon was lemon and lime. Both are available the whole year round and are relatively cheap. The marmalade also makes a good gift that everyone will appreciate.
FREMGANGSMÅTE
Dag 1:-
1. Skjær huden tynt fra sitron og lime. Du skal ikke
få med deg den hvite som ligger under skallet.
Kutt sitron skall i fin skiver.
2. Nå kutt vekk den hvite del uten selve frukt kjøtt.
Kutt den hvite i fin skiver.
3. Skjør frukt kjøtt i fin skiver og fjern stein.
Men Ikke kast steinene.
4. I en bolle, bland skallet, frukt kjøtt skiver og 1,5 liter
Vann.
5. Ha den hvite fra sitron samt frø i klut og fest en liten
pakke med husholdnings hyssing. Legg klut i vann med
Resten av sitron og vann.
6. Legg i kjøleskap overnatt.
Dag 2:-
1. Fjern klut.
2. Ha sitron og vann i en gryte og tilsett 1 kg sukker. Rør
over varmen til sukker smelte.
3. Snu opp varmen og kok uten å rører i ca 30 minutter.
4. Sterilisere rene glass i ovn eller kok i vann.
5. Marmelade er klar da en skje marmelade formes en hud
på en kaldt tallerken.
6. Ha marmelade forsiktig i varm glass. Avkjøl uten lokk.
Sett lokk på avkjølt marmelade.
Nydelig til en tykk skiver hvit toast til frokost.
INGREDIENSER
= 2 glass
Hva du bur har i skapet fra før:-
En rent tynn lin klut eller fin nett
Glass med lokk
Kjøp:-
6 sitron
3 lime
1 kg sukker