Tom yum goong
Med vår stemning, fantastisk vær og vind stille på sjøen, det siste var det fristende for min mann å sette ut garn igjen. Fruen stå alltid klar til ta imot dagens fangst. Det er like spennende hver gang. I helgen var jeg ikke skuffet med 3 middager av havets godes. Lenge siden jeg har hatt thai, og det rumlet i magen min med synet av fisk som kunne brukes til kraft. En tur til min favoritt asiatiske dagligvarer butikk for de spesielle ingrediensene som skulle til og alt var klar til en vidunderlig thai suppe.
Tom yum goong
With fantastic spring weather in Bergen lately and no wind on the ocean, it was time for my husband to set out his fishnets again. The wife is always ready to accept the catch of the day. It is just as exciting each time. This weekend I was not disappointed with 3 dinners of the ocean’s goodies. It has been a while since I have had Thai, and my stomach began to rumble when I say the fish that are excellent in a fish stock. A trip to my favourite Asian supermarket for the special ingredients needed and everything was ready for a wonderful Thai soup.
FREMGANGSMÅTE
1. Kok opp fisk med 2 liter vann minst 30 minutter. Sil.
2. Skrell og hakk løk. Hakk selleri. Fjern nederste cm fra sitron gress og kast de øverste par cm. Det er kun den beste delen i midten som brukes. Hakk.
3. Del chili i to på langs. Skrap ut frø. Finhakk. Kutt limeblader i to.
4. Skrell ingefær og galangal. Fin rasp.
5. Varm peanøttolje i en stor gryte. Tilsett løk. Fres til løk er gjennomsiktig. Tilsett selleri, sitron gress, chili, limeblader, ingefær og galangal. Kok til det begynner å dufte.
6. Spe i fiskekraften, sett på lokk og småkoke i 90 minutter. Sil.
7. Skrell scampi men beholder halen.
8. Kutt vårløk i skiver.
9. Plukk blader fra koriander og mynte. Du bør ha 1,5 dl koriander og 1 dl mynte.
10. Tilsett scampi til suppe og kok til scampi skifte farge. Tilsett vårløk, bønnespirer, koriander
og mynte.
Servere med en gang.
*få kjøpes i asiatiske butikker
INGREDIENSER
= 8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
2 ss peanøttolje
2 ts fiskesaus
Kjøp:-
1kg fiskebein til kraft
24 stk rå scampi
2 løk
2 selleri stang
2 sitrongress stang
5 kaffirlimeblader*
4 rød chili
5 cm lang stykke fersk ingefær
2 stk galangal*
1 dl fersk bønnespirer
2 vårløk
Fersk koriander
Fersk mynte
*få kjøpes i asiatiske butikker