Torsk med erter og chorizo
Ventetiden er over. Sesongens skrei er på butikkene og vi gleder oss til flere skrei måltider frem til våren. Det er kun fantasien som begrenses måten skreie kan tilberedes. Jeg kan være enig i, den vanlig og gammel dags trekke metoden er bra, men fisken fortjener mer, og det er så mye andre spennende oppskrifter som finnes, og flere varianter av sauser. Dagens oppskrift er virkelig en av min favoritt, for enten torsk eller skrei. I tillegg, faller den inne i middag x 5d = 30m kategori, som med andre ord, betyr det gå fort under. Dagens travelt mennesker sette pris på måltider som gå fort under. Denne kan du også servere helt trygt til gjester. Den velsmakende eksotisk vri på fisken er en måltid til hverdagen og fest.
It is now time for the wandering Cod
The wait is over. The season’s wandering Cod is in the shops and we look forward to many Cod meals throughout the winter. Only your fantasy can limit the many ways this Cod can be prepared. I can agree that the ordinary, old-fashioned poached way, is good, but the fish deserves more, and there are so many other exciting recipes that exist, and many other varieties of sauces. Today’s recipe is really one of my favourites for either Cod or the wandering Cod. In addition, it falls into the middag x 5d = 30m category, which, in other words, means it is quick to make. Today’s busy people appreciate quick meals. You can also serve this with confidence to guests. The tasty exotic slant on the dish is perfect, both for an everyday meal, and a special occasions.
FREMGANGSMÅTE
1. Kok opp vann i stor kjeler med salt i blanding 3 dl salt til 10 l vann
2. Fløte kokkes ned til ca. 50%.
3. Torsk dempes i kokende vann til kjøtt begynner å løsner.
4. Fjern skinn fra Chorizo og kutt i biter
5. Chorizo stekes i stekepanne
6. Tilsett 1/2 pakk frossen erter i fløte og kok i 5 minutter
7. Erter dekkes bunn av tallerken under torsk. Dryss med chorizo og olje som er igjen fra stekepanne.
Pynt med fersk basilikum blader.
INGREDIENSER
= 2 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Grov havsalt
Kjøp:-
500 gram torskefilet eller skrei helst uten skinn og bein
Pakk med frossen erter
3 dl kremfløte
1 spansk Chorizo pølse
Fersk basilikum blader