Torsk med pestokrem
Nøkkelen til å få familien til spise mer fisk, er enten at den smaker ikke som fisk, eller jeg finner på ny og kreative måter til lager den på. Det er sånn i hvert fall, at jeg har erfart med min familie, særlig barn. En utmerket vinter grønnsak som er for lite brukt i min mening er rødbete. Til og med kasse jenter måtte spør meg hva dette var for noe. Hun fikk min kort og jeg bedt hun lese seg opp om ordentlig mat fra bloggen min. Med fersk rødbete og torsk som et utgangpunkt kom jeg på denne middag med litt av annet forskjellige jeg hadde i kjøleskapet og som passet. Resultat var et fargerike og innbydende måltid og pestoen til overs, kommer jeg til bruke til mye annet de neste dagene. Tallerken er Villeroy & Boch og den kulest pepper kvern er Georg Jensen fra Glass Thomsen – matte bare har den fordi den er så fin.
Cod with pesto cream
The key to making the family eat more fish is either that it doesn’t taste like fish, or I find new and creative ways to make it. That is the true at least in my family, especially with children. A great winter vegetable that is not used enough in my opinion is beetroot. Even the cashier girl needed to ask me what it was. I gave her my card and asked her to read up on real food from my blog. With fresh beetroot and cod as a starting point, I came across this dinner with a few other things I had in the refrigerator. The result was a colourful and inviting dinner. The pesto left over, will be used in other ways in the days ahead. The plate is Villeroy & Boch and that cool pepper grinder is Georg Jensen from Glass Thomsen – a must have, because it is so beautiful.
FREMGANGSMÅTE
1. Kok hel rødbete (ikke skrelt) i vann 1 timer.
2. Varm opp ovn til 200 grader
3. Legg små poteter i en ild fast form og dryss med oliven olje. Dekk med aluminium folie og stek i ovn ca 30 minutter, avhengig om størrelse.
4. Rist pinjekjerner i en tørr panne eller under grill til gylden.
5. Grov riv parmesan ost. Skrell hvitløk.
6. I en kjøkken maskin eller blender, blend basilikum, pinjekjerner, parmesan, hvitløk, 1/2 ts salt og en knivsodd med pepper. Tilsett olje, litt om gangen til konsistens er som du ønsker.
7. Kutt squash og paprika i små terninger.
8. Skrell kokt rødbete og kutt i strimler.
9. Smelt smør i en stekepanne. Fres torsk noe minutter på hver side til gylden. Fjern og legg til siden.
10. I samme panne fres scampi på begge sider til de skifte farge. Fjern og legg til siden.
11. Varm pesto saus i en gryte og tilsett fløte. Rør om.
12. Ha rødbete, squash, paprika, i panne og fres. Tilsett kokt poteter og olje fra formen. Tilsett spinat blader og Cherrytomater.
13. Anrett grønnsakene på tallerken. Topp med torsk og scampi. Forsiktig dryss med Pesto krem og pynt med basilikum blader.
Pesto
1. Rist pinjekjerner i en tørr panne eller under grill til gylden.
2. Grov riv parmesan ost. Skrell hvitløk.
3. I en kjøkken maskin eller blender, blend basilikum, pinjekjerner,
parmesan, hvitløk, 1/2 ts salt og en knivsodd med pepper. Tilsett olje, litt om
gangen til konsistens er som du ønsker.
INGREDIENSER
Hva du bør ha i skapet fra før:-
God kvalitets olivenolje
Meierier smør
Maldon Salt
Pepper
2 stor båter hvitløk
Cherrytomater
Kjøp:-
Torskefilet eller loins
Grønn scampi
1 hel pott eller stor bunt basilikum
Små ny poteter
Fersk rødbete
Liten stykke squash
Liten stykke rød paprika
Små mengde baby spinat blader
Cherrytomater
50 gram pinjekjerner
50 gram parmesan
2 dl kremfløte
Pesto
= 1 glass
Hva du bør ha i skapet fra før:-
God kvalitets oliven olje
Maldon Salt
Pepper
2 stor båter hvitløk
Kjøp:-
1 hel pott basilikum eller stor bunt
50 gram pinjekjerner
50 gram parmesan ost