Torskerogn patè
Torsk og skrei har jeg skrevet om før og det er ikke noe hemmelighet at nå om vinteren, er på sin beste. Endelig er rogn og lever også på plass. Leveren er sikkert ikke så spennende for det fleste, men rogn er helt annet. Den er nydelig med sin mild og delikat smak. Rogn trengs ikke å være begrenset til en middag, enten alene eller sammen med torsk eller skrei, som jeg har nå oppdaget. Med denne patè har du en godt dipp til kjeks som snacks, eller smurt på en god brød skiver som en forrett. Vi gleder oss til brød skiver i mat pakkene i flere dager fremover med et tykt lag av den sundt kaviar.
Norwegian Cod Roe Patè
I have written about Norwegian Cod before, and it is no secret that now in winter, it is at it’s best. Finally, the roe and liver are also available. Liver is probably not so exciting for most of you, but the roe is something else. It is delicious with it’s mild and delicate taste. The roe does not have to be limited to a meal, either on it’s own, or with the cod. With this pate you have both a good dip with biscuits as snacks, or spread on a good piece of bread as an entrée. We are looking forward to sandwiches in our lunch boxes for several days ahead with a thick layer of that healthy caviar.

FREMGANGSMÅTE
1. Rull rogn i bake papir og sikre med hyssing.
2. Smør bør romtemperertes.
3. Bland hav salt med vann i en kjele. 3 dl salt til 10 liter vann.
4. Ha bindet rogn i kjele og småkoke ca 30 minutter. Fjern fra kjele og avkjøl.
5. Fjern papir og hyssing fra rogn. Del rogn i to og skrap ut alle eggene. Kast hinner.
6. I en kjøkken maskin bland sammen smør, Philadelphia, saft av halve presset sitron, rogn, salt og pepper.
7. Finhakk 2 ss bladpersille.
8. Ha rogn patè i en bolle, dryss med bladpersille og servere med ostekjeks.
INGREDIENSER
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Salt
Pepper
Grov hav salt
60 gram usaltet meierier smør
Hyssing
Bakepapir
Kjøp:-
1 fersk mellom stor torskerogn
60 gram Philadelphia ost
1 sitron
Fersk bladpersille
































































































































































































































