Vietnamesiske vårruller – Goi cuôn
Da er helgen over for denne gangen og vi ha en hel uke foran oss med muligens mindre tid til kjøkkenet og matlaging. Mindre tid betyr ikke at det må være mindre smak eller mindre usunt. En lettere start til uken med fersk vårruller som barn vil like å være med på rulling. Denne oppskriften er med reker og frisk kinakål. De to råvarene kan byttes ut med for eksempel kokt kylling og hva som helst grønn salat blad. God rulling.
Vietnamese spring rolls – Goi cuôn
That was the weekend over for this time and we have a whole week ahead with possibly less time for the kitchen and making food. Less time does not have to mean less taste or less healthy. A lighter start to the week with fresh spring rolls that the kids will love to share in the rolling. This recipe was made with prawns and fresh Chinese cabbage, but these two ingredients can be exchanged with for example, cooked chicken and any type of green salad. Enjoy rolling.
FREMGANGSMÅTE
1. Ha kokende vann over nudler og la trekke 10 minutter. Sil
2. Skrell gulrot og kutt i fin strimler.
3. Kutt kinakål i tynn strimler.
4. Sil reker og finhakk.
5. Kutt ca 1 dl mynteblader i fin strimler.
6. Bland nudler, rekker mynte blader brun farin og presset saft av halve sitron.
7. Dypp hele rispapir en om gangen i en stor skal med varmt vann. Ikke bløte for lange i vann ellers bli det for mykt og vanskelig og jobbe med, og legg på en fuktet rent kjøkkenhåndkle. Rispapir vil fortsetter å trekke til seg fukt mens du jobbe med det.
8. Legg et par strimler gulrot og kinakål midt på rispapir ca 30% ned fra toppen. Topp med et skje nudler
Blandingen. Brett øverste delen av rispapir over fyllt, brett inn begge sidene og rull videre nedover.
Servere våruller med dyppingsaus
INGREDIENSER
= ca 18 vårruller
Hva du bør ha i skapet fra før:-
1 ss brun farin
Kjøp:-
60 gram vermicelli nudler
Rund rispapir
500 gram boks reker i laken
Små kinakål
1 gulrot
Fersk mynte blad
Fersk lime
Dyppingsaus – søt chilisaus, soyasaus eller hoisinsaus