Waldorf salat
Vi er i gang med et begivenhetsrik nye år. Det som er like spennende er hvis vi klarer å holder på nytt års loftene …… jeg skal spise mer sundt mat, jeg skal spise mindre mat, jeg skal beveger meg mer, osv. Høres det kjent ut? Var det muligens de samme loftene i fjør og? Vi starter 2015 sammen i hvert fall med et hel Kalkun, stekt på lav varme i mange time. Som regel, 1 timer for hver kilo, på 180 grader. Men jeg skrudd ned temperaturen til 150 og dekket til med aluminiums folie da fugl var brunet. Kalkun er et mager kjøtt og hvis du klarer og takke nei til skinnet er det lav i fett. Husk også at masse brun saus på tallerken er ikke anbefalt hvis du lovet å endre mat vegne. Røre istedenfor litt frossen bær, gjerne tyttebær, med sukker fri saft. Hva jeg anbefaler til en sunnere kalkun middag er kokt vil ris, rosenkål, søt potet mos og en fersk laget Waldorf salat. Jeg fortsetter med jule tema, og pynt på bordet og må også skryter av min Le Creuset ild fast og Wik & Walsøe servis fra Glass Thomsen.
Roasted turkey with Waldorf salad
We are in a new year full of new experiences. What is just as exciting is if we manage to hold our new year’s resolutions……I am going to eat more healthier, I am going to eat less, I am going to exercise more etc. Does that sound familiar? Was it possible you had the same New Year’s resolutions last year too? We will start the New Year, at least with a whole roasted Turkey, baked at low temperature for many hours. As a rule, 1 hour for each kilo at 180 degrees. I turned down the temperature to 150 degrees and covered the bird with aluminium foil when it browned. Turkey is a lean meat and if you can say no to the skin, it is very low in fat. Remember, that a lot of brown sauce on your plate is not recommended if you have promised yourself to change your eating habits. Instead of sauce, you can cook up some berries, preferably cranberries with some sugar free cordial. I recommend accompanying a healthy Turkey meal, wild rice, brussel sprouts, mashed sweet potato and a freshly made Waldorf salad. I have continued with a Christmas theme with my table decorations and must also draw your attention to my Le Creuset baking dishes and my Wik & Walsøe dinner service from Glass Thomsen.


FREMGANGSMÅTE
1. Del epler i 4 og fjern kjerne. Kutt i mellom stor biter.
2. I en stor bolle bland sammen epler biter og fersk presset saft av 1/2 sitron. Det hjelper a hindre at epler bli brun.
3. Vask selleri stanger og kutt i biter. Druer deles i to.
4. Ha selleri og druer sammen med epler og valnøtter.
5. Bland dressing i en glass og rist godt – Majones, fløte, hvitvinseddik, hvit balsamico, salt, pepper, sukker and presset saft av den andre 1/2 sitron.
6. Ha dressing over salaten og rør godt sammen.
INGREDIENSER
= 8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
1 dl Majones
1 dl kremfløte
1 ts Salt
1 ts Pepper
1 ts Sukker
1 ss Hvitvinseddik
1 ss Hvit creme balsamico eddik
Kjøp:
2 stang selleri
4 eple – pink lady
1/2 beger rød steinfri druer
1 sitron
100 gram valnøtter
































































































































































































































