Wontons
Wonton Wednesday hjem hos oss i går. Spennende å lage og spennende å spiser. Godt var de også og mye bedre enn de frossen varianter jeg har kjøpt i asiatisk dagligvarer tidligere. Nå jeg reise tilbake til Sydney ellers er på reise i andre byer med sin «Chinatown», Dim Sum eller Yum Cha er noe jeg absolutt må få. Begrepet Dim Sum eller Yum Cha er småretter – tapas på kinesisk og jeg kan lover at gårsdagens forsøk var like god. Jeg gleder meg å forsøke andre type wontons med forskjellige fyll og jeg kommer garantert å dele de med dere i fremtiden.
Wontons
It as Wonton Wednesday at our place yesterday. Exciting to make them and just as exciting to eat them. They were also delicious and much better than the frozen readymade ones I have bought earlier in Asian supermarkets. When I travel back to Sydney, or am travelling to other cities that have their own “China Town”, Dim Sum or Yum Cha is something I definitely must have. The term Dim Sum or Yum Cha means small dishes – tapas in Chinese, and I can promise that yesterday’s attempt was just as good. I am looking forward to other types of wontons with different fillings and I will definitely share them with you in the future.
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell reker.
2. Kjør svinekjøtt og reker gjennom et kjøkken maskin med kniver til du får en fin deig.
Legg til siden.
3. Skrell ingefær og hvitløk. Kutt i små biter. Kutt vårløk i tynn skiver.
4. Del chili i to på langs og fjern frø. Finhakk.
5. Kjør hvitløk, sukker, eggehvite, ingefær, chili, vårløk, risvinseddik og soyasaus gjennom
samme kjøkken maskin. Blend sammen med svine og reker til alt er blanded godt sammen.
6. Kok opp et gryte med vann.
7. Wonton lages en om gangen ved a ta et teskje blanding midt på wonton papir. Dypp pekefinger
i vann og fukt alle 4 kantene med vann. Press først to hjørne på tvers sammen og deretter
de andre to, så du har et lukket pute.
8. Kok wontons flere om gangen i kokende vann ca 5 minutter. Fjern wontons forsiktig med et sleiv
og lå de renner av seg. Servere med litt ekstra soyasaus.
INGREDIENSER
= 40 wontons
Hva du bør ha i skapet fra før:-
1 hvitløks båter
1 ts sukker
1 eggehvite
Kjøp:-
375 gram grønn reker
280 gram svinekjøtt
1,5 cm lang stykke fersk ingefær
1 rød chili
2 vårløk
2 ss kinesisk risvinseddik
3 ss soyasaus +
Pak 40 ferdig wonton papir (til demping) – kjøpes i asiatisk dagligvarer